27 Nisan 2008 Pazar

Dizi Afişi

polat bilgin

28 Haziran 1976’da Samsun’da Ziraat Mühendisi memur bir babanın ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Samsun Ar Kolejinde orta ve lise eğitimini tamamladı. Kolej yıllarında her yaz tatilinde otellerde garson olarak çalışıp harçlığını çıkardı. Liseyi bitirdikten sonra okumakta pek acelesi olmadığı için iki yıl boyunca arkadaşlarıyla çok eğlendi. Samsunspor’un hiçbir maçını kaçırmadı. Ablası İşletme Mühendisi oldu diye onun da Atom Mühendisi olması gerekmiyordu. Ama sonra baktı ki eğlenmenin sonu yok adam olmak lazım.. turizm okumaya başladı. Okulla birlikte barmenlik yapmaya başladı. Okuldaki arkadaşları aracılığıyla okulun amatör tiyatro topluluğuna katıldı ve tiyatro ile tanıştı. “Benim de söyleyecek iki çift sözüm var” diyerek oyuncu olmaya karar verdi.

Konservatuarın yetenek sınavlarına bir ay gibi kısa bir süre kala cesaretini ancak toplayabildi ve sınava girmeye karar verdi. Konservatuar öğreniminin başlamasıyla birlikte Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel tiyatrosu olan “Tiyatro Anadolu’da”, “işi mutfağında öğrenmek gerek” düşüncesiyle teknik eleman olarak çalışmaya başladı. Tiyatroda seyirciye yer gösterdi, paspas yaptı, dekor kurdu... Zamanla işi öğrendikçe ışık, dekor realizasyonları yapmaya başladı. 3. sınıfa geldiğinde ise Tiyatro Anadolu’nun oyunlarında oynamaya başladı. Mezun olduktan sonra Tiyatro Anadolu’ya kadrolu oyuncu olarak dahil oldu. Bu süreçte iki tiyatro aşığı dostuyla Hayalet Tiyatro’yu kurdu ve üç oyun sergiledi. Çeşitli yerlerde ‘etkili konuşma ve diksiyon ‘ dersleri vermeye başladı. Aynı dönemlerde İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans programına girdi… Tiyatro Anadolu’da Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevine başladı… Devlet Konservatuarı ve Besyo’da tiyatro dersleri vermeye başladı.

Bir oyunda onu izleyen, şimdi ise menajeri olan Özlem Durak ile tanıştı ve atv’de yayınlanan ‘Affedilmeyen’ projesiyle birlikte ekranla buluştu. Oyunculuğun, ‘ sonu olmayan bir öğrenme süreci’ olduğunun ve sevdiği, mutlu olduğu işi yaparak hayatını kazanan çok az sayıda kişiden biri olduğunun bilinciyle ve hala söyleyecek iki çift sözü olarak hayatına devam ediyor.

KARİYER

Eğitim:
- 2004–2007 Anadolu Üniv. İletişim Bilimleri Fakültesi / Master
- 1999–2003 Anadolu Üniv. Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü
- 1996–1998 Anadolu Üniv. Turizm ve Otel İşletmeciliği
- 1988–1994 Ar Koleji

Oyuncu Olarak Görev Aldığı Oyunlar:
- 2006 KADINLAR DA SAVAŞI YİTİRDİ
- 2005 YANGIN YERİNDE ORKİDELER
- 2004 KURU GÜRÜLTÜ
- 2004 MİDAS’IN KULAKLARI
- 2003 BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN? (Ç.O)
- 2003 KÖKLER
- 2003 MELEKLER ŞEHRİ
- 2003 AÇIK DENİZDE
- 2002 FIRTINA
- 2002 KYBELE VE ATTİS
- 2002 ORKESTRA
- 2002 SANDALIM KIYIYA BAĞLI
- 2002 BİR EVLENME TEKLİFİ
- 2001 KEŞANLI ALİ DESTANI
- 2001 BENDE KALAN
- 2006 FAY HATTI -Yönetmen Yrd.

- 2004 HARİKA OYUNCAKLAR (Ç.O)- Yönetmen
- 2003 KÜBELE ANA TANRIÇA - Yönetmen
- 2003 AH ŞU GENÇLER - Yönetmen
- 2003 AÇIK DENİZDE - Yönetmen
- 2000 J.FAUST - Yönetmen Yrd.

Televizyon:

- 2007 AFFEDİLMEYEN (atv) Yönetmen: Faruk Teber
- 2007 KARAYILAN (atv) Yönetmen: Yağmur Taylan - Durul Taylan

elim sende

Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak gibi filmlerinin yanısıra Şaşıfelek Çıkmazı, Çemberimde Gül Oya gibi sevilen dizilere de imza atan Çağan Irmak, Tomris Giritlioğlu’nun şirketi SİS Yapım ile yeni bir dizi projesi hazırlamakta.

Çağan Irmak, Kanal D’de yayınlanacak olan ’Elim Sende’ isimli dizinin senaryosunu yazdı; dizinin yönetmenliğini ise asistanı Irmak Çığ yapacak.

Mayıs ayında yayınlanması beklenen dizinin Ayvalık’ta çekilmesinin planlandığı ve dizide Özge Özberk ve Polat Bilgin’in rol alacağı söylenmekte.